dijous, 21 d’octubre del 2010

Gran èxit de participació en la UTSM y TSM Serra del Montsant per part de l'A.E.Alcanar

El passat cap de setmana (16 i 17 d'octubre) va realitzar-se la UTSM i la TSM Serra del Montsant. On l'A.E.Alcanar va realitzar un gran paper, ocupant posicions de podí, de la mà de Juan José Oliva (3er absolut i 2on sènior masculí) en la UTSM i de Eva Mª Queralt (2ona absoluta i 1era sènior femení) en la TSM.

El TSM -Trail Serra de Montsant- és una carrera a peu, de 27 Km. i 1000 m de desnivell positiu que s'inicia en Cornudella de Montsant i va progressant pel Camí dels Cartoixans fins Albarca, continua pujant fins el Pla del Grau Gran, i ascendeix fins la Serra Major. Després de conquistar el punt més elevat de la Serra Major, la Roca Corbatera (1.163m) comença la baixada fins a meta passant per la nova seu del Parc Natural, en La Morera de Montsant i, de nou, segueix pel Camí dels Cartoixans fins a la Meta.
En aquesta modalitat, tres participants canareus. Juan Alfara va fer el millor temps canareu, 2:46:57 però, penalitzat amb 1 hora per no portar la motxilla amb el material obligatori per la carrera. Ocupant el novè lloc absolut i sisè sènior masculí.
També destacar la participació de, Eva Mª Queralt, amb un temps de 3:26:36, ocupant així, la segona posició absoluta de la TSM i acabant en primer lloc en la categoria sènior femení. I entrant, juntament amb ella, el seu company de viatge, el també canareu, Antoni Romera amb un temps de 3:26:37, obtenint així la posició 31 en la categoria absoluta i la 18 en la de sènior masculí.

La UTSM -Ultra Trail Serra de Montsant- és una carrera a peu també, asequible, a pesar dels seus 97 Km. i 3.500 m. de desnivell positiu.
El recorregut del UTSM ofereix zones on còrrer per: senderes aèries, entre boscos, senderes tècniques, senderes històriques i fins a senderes místiques. Les ermites de la Serra de Montsant ens acolliran en aquest gran repte deportiu, però sobretot, humà i espiritual. Aquest era la presentació que ens feia la pàgina web de la cursa, en aquesta modalitat, també tres corredors canareus.
En primer lloc, Juan José Oliva, amb un temps de 12:30:10, aconseguint d'aquesta manera la tercera posició en la categoria absoluta, quedant-se només a 5 minuts de la segona posició, una segona posició que si que va poder ocupar en la categoria sènior.
El segon canareu en apareixer, Juanjo Queralt, en la seva primera participació en una Ultra, va aconseguir un temps de 14:09:11 i d'aquesta forma, va entrar a meta en una molt bona posició 22 absoluta i dotzè en la categoria sènior masculí.
També va participar i disfrutar, Juan Andrés Simó "Xaneta" amb un temps de 18:27:51.

A tots ells, moltes felicitats pels reptes aconseguits i deixar l'A.E.Alcanar en un bon lloc!

Aquest cap de setmana, diumenge 24, l'A.E.Alcanar desplaça molts de membres a la Cursa d'Ulldecona per mirar de disfrutar, ja sigui, en la modalitat de la marxa o la cursa. Per a més informació, podeu consultar la seva pàgina web en l'enllaç següent: